Bereken in 3 seconden hoeveel geld u kunt besparen. Klik op deze knop!
Bereken

“Ontdek hoe je duizenden euro's bespaart met groene energie

Ontvang gratis een persoonlijke rapport.

Page content

Zonnepanelen kopen: waar moet je allemaal op letten?

Zonnepanelen kopen: waar moet je allemaal op letten?

Zonnepanelen kopen, is geen eenvoudige opgave. Koop ik goedkope Chinese zonnepanelen of dure Japanse zonnepanelen? Kies ik voor zwarte of op blauwe? En welke omvormer heb ik nodig? Parallel of in serie geschakeld? Hoeveel Wattpiek moeten kiezen? Welke installateur kan mij het beste adviseren? En maakt de installateur geen fouten bij installeren van zonnepanelen?

De beste zonnepanelen kopen

Het kopen van zonnepanelen is een hele klus. Probeer maar eens wegwijs te worden uit de vele websites en de verschillende offertes. Veel keuze is goed, maar hoe zie ik door de bomen het bos? Bovendien is het een investering van enkele duizenden euro’s, en uw zonnepanelen liggen circa 25 jaar of langer op uw dak. U wil dus wel de beste beslissing nemen.

Hoge efficiëntie

Een belangrijke factor bij het kopen van zonnepanelen is de efficiency van het zonnepaneel. De efficiency geeft aan hoeveel licht door zonnepanelen in elektriciteit wordt omgezet. Monokristallijne (de zwarte) hebben een hogere efficiency dan Polykristallijne (de blauwe) zonnepanelen.

De capaciteit van zonnepanelen: Wattpiek

Naast de keuze voor goedkopere blauwe zonnepanelen of duurdere zwarte zonnepanelen is het belangrijk om te kijken naar de capaciteit van de zonnepanelen. Deze worden uitgedrukt in Wattpiek afgekort WP. Koopt u zonnepanelen met de capaciteit van bijvoorbeeld 280 wattpiek, dan levert dit zonnepaneel u per jaar gemiddeld 250 kW. In Nederland schijnt immers niet iedere dag de zon volop.

Prijs per kilowattuur

Bij het vergelijken van de prijs van de zonnepanelen, kijkt u dus ook naar de capaciteit. Zo kunt u de prijs per kilowattuur berekenen. Op deze manier kunt u appels met appels vergelijken. Door de enorme groei van aanbieders van zonnepanelen zien we helaas ook weer veel leveranciers struikelen. Daarom is het is ook van belang om te kijken naar de aanbieder. Want wat heb je aan de garantie als de leverancier failliet is?

Het testen van zonnepanelen

Koop geen zonnepanelen die niet door een testinstituut zijn beoordeeld. Dit zijn vaak b-merken, die losse onderdelen kopen en assembleren. De kans is dan groot dat het opgegeven piekvermogen nooit wordt behaald. Voor een consument is het vrijwel onmogelijk om het piekvermogen te controleren.

Steeds lagere prijzen

Door de enorme concurrentie worden de prijzen steeds lager. Dit heeft echter als nadeel dat sommige fabrikanten te weinig tijd nemen voor het lamineren. Hierdoor kunnen luchtbellen ontstaan. Vocht en plaatselijk hoge temperaturen kunnen het rendement beïnvloeden. Oxidatie kan er dan uiteindelijk voor zorgen dat het paneel defect raakt. Goedkoop wordt zo duurkoop.

Deskundige installateurs

De installateur zal deskundig en zorgvuldig zonnepanelen moeten installeren. Plaatselijke belasting kan haarscheurtjes veroorzaken waardoor hotspots ontstaan. Deze hotspots leiden tot extra weerstand en een lager rendement. Hotspots kunnen zelfs leiden tot het binnendringen van vocht. Oxidatie kan dan een defect veroorzaken.

Afname van rendement en brandgevaar

Ook kan er door slechte isolatie lekstroom ontstaan waardoor het rendement afneemt. Dit komt pas na enkele jaren naar voren. Ook slechte contactverbindingen kunnen het rendement beïnvloeden. Bij een hoge zoninstraling kunnen de temperaturen behoorlijk oplopen. En slechte koeling verhoogt de weerstand en verlaagt het rendement. Een slechte koeling kan zelfs brandgevaar opleveren.

Opbrengstgarantie

Leden van Eigenstroom.com ontvangen een opbrengstgarantie en hoeven zich hier dus allemaal geen zorgen over te maken. De opbrengst van de zonnepanelen wordt voortdurend gemonitord om ervoor te zorgen dat een maximaal rendement wordt behaald. U kunt hierbij kiezen voor het kopen van zonnepanelen, het huren of een combinatie van beide. Afhankelijk van wat u het beste uitkomt. En altijd met de laagste prijs garantie.

Bereken nu hoeveel u kunt besparen.

 

    Comment Section

    0 reacties op “Zonnepanelen kopen: waar moet je allemaal op letten?

    Plaats een reactie


    *


    Klik gerust eens door onze categorieën heen: