Bereken in 3 seconden hoeveel geld u kunt besparen. Klik op deze knop!
Bereken

“Ontdek hoe je duizenden euro's bespaart met groene energie

Ontvang gratis een persoonlijke rapport.

Page content

Wat zijn de kosten van zonnepanelen?

Wat zijn de kosten van zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen lopen zeer uiteen. De kosten hangen af van onder andere het soort zonnepaneel, het vermogen, welke omvormer, het aantal zonnepanelen en natuurlijk de kwaliteit. De kosten van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren fors gedaald. Hierdoor kunt u vele tienduizenden euro’s besparen op uw energierekening.

Monokristallijn of polykristallijn

Zonnepanelen zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo kunt u kiezen uit monokristallijn of polykristallijn. De monokristallijne zonnepanelen (de zwarte panelen) hebben vaak een hoger rendement maar zijn ook duurder in aanschaf dan de Polykristallijnen zonnepanelen (de blauwe).

Plat dak of een schuin dak

Zonnepanelen op een plat dak, die vaak niemand ziet, zijn vaak van polykristallijn. De installatiekosten voor een plat dak zijn vaak hoger vanwege de duurdere onderbouw. Ook heeft u de keuze om de zonnepanelen in serie of parallel te schakelen. Dit hangt onder andere af of er sprake is van schaduwvorming.

Kosten per kilowattuur

Naast het uiterlijk (smaken verschillen), gaat het natuurlijk om de kosten per kilowattuur. Het belangrijkste doel van een zonnepaneel is immers het opwekken van energie. De hoogst renderende zonnepanelen zijn vaak onevenredig duur. Door te kijken naar de kosten per kilowattuur kunt u appels met appels vergelijken.

Fabrieksgarantie

Belangrijk hierbij is natuurlijk ook om te kijken naar de verschillende garanties die worden gegeven. En natuurlijk wie deze garantie geeft. Fabrieksgarantie van een onbekende Chinese partij die losse onderdelen assembleert is natuurlijk minder waardevol dan de garantie van een gerenommeerde aanbieder. Want zie maar eens je centen los te peuteren bij een fabriekje op het Chinese platteland. En wat als dat fabriekje failliet gaat?

Goedkoop of duurkoop

Zeker omdat zonnepanelen 25 jaar of langer meegaan, en het een forse investering betreft, moet je niet over één nacht ijs gaan. Laat u adviseren door deskundige professionals die al jaren met zonnepanelen bezig zijn. Zij kunnen u behoeden voor grote financiële uitglijders. Zo voorkomt u dat goedkoop, duurkoop wordt.

Hoeveel zonnepanelen?

Laat u ook niet teveel zonnepanelen aansmeren. Kijk vooral hoeveel kilowattuur u op jaarbasis verbruikt. Het heeft op dit moment weinig zin om veel meer stroom te produceren dan nu op dit moment nodig heeft. Op dit moment kunt u de stroom terug leveren aan het net, maar niemand weet hoe de toekomst zich ontwikkelt.

Laagste prijs garantie

Voordat u zonnepanelen laten installeren, is het belangrijk om de exacte kosten hiervan te weten. Vraag hiervoor diverse offertes op zodat u deze goed met elkaar kunt vergelijken. U kunt hiermee tot wel 40% besparen op uw aanschaf. Dit kan dus duizenden euro’s schelen. Eigenstroom.com biedt een laagste prijs garantie. Zo weet u dat u nooit teveel betaald.

Ook biedt Eigenstroom.com

 • 2 jaar garantie op het installatiewerk en
 • 10 jaar garantie op uw zonnepanelen, de omvormer en de aluminium bevestigingconstructie
 • een vermogensgarantie van een maximale lineaire afname van 0,7% per jaar. In jaar 25 is dat nog 82% voor de zonnepanelen en
 • een opbrengstgarantie van 10 jaar. In feite koopt u dus een aantal kilowattuurstroom in tegen een vaste lage prijs. Maar omdat het een minimale opbrengstgarantie is, zal de opbrengst waarschijnlijk hoger zijn.

Bereken hoeveel u kunt besparen

  Comment Section

  7 reacties op “Wat zijn de kosten van zonnepanelen?


  Door Dalton op 9 januari 2017

  Fidinng this post. It’s just a big piece of luck for me.


  Door http://www.ristoranteantica.com/car-insurance-by-group.html op 8 maart 2017

  bra att det dra reklampengar till aik, men kvaliteten (HD) borde inte vara sämre samt att i ddessa bråda dagar vill man ju inte ha längre publiceringstider.Håller dock med tidigare inlägg, du gör ett grymt bra jobb som uppskattas av många.


  Door car insurance fee op 9 maart 2017

  辉2012 年 10 月 12 日游戏渠道:梦宝谷版幻想精灵区服:闪耀平原账号:18934003144ID号:25091角色名:辉 新版的(幻想精灵)的平衡太差了,孵化的重要性都偏向母的,属性/星数/外貌都是看母的,公的就看技能遗传,遗传技能的作用不大,技能可以在技能学习那里碰运气,旧版的平衡好很好,公的是属性和技能 母的是星数和外貌

  Plaats een reactie


  *


  Klik gerust eens door onze categorieën heen: