Bereken in 3 seconden hoeveel geld u kunt besparen. Klik op deze knop!
Bereken

“Ontdek hoe je duizenden euro's bespaart met groene energie

Ontvang gratis een persoonlijke rapport.

Page content

Rendement zonnepanelen

Rendement zonnepanelen

Het rendement op zonnepanelen is afhankelijk van veel factoren. Allereerst natuurlijk de investering. Door de sterke daling van de prijzen en de toename van het rendement van zonnepanelen, zijn deze de afgelopen jaren steeds interessanter geworden. Ook de stijgende energieprijzen hebben het rendement op zonnepanelen verder verhoogd.

Rendement zonnepanelen aanzienlijk hoger

Zonnepanelen leveren een aanzienlijk hoger rendement dan bijvoorbeeld een spaarrekening of een staatsobligatie. Door de lage rente rendeert uw geld al snel aanzienlijk beter met een investering in zonnepanelen. Honderdduizenden Nederlanders zijn daarom inmiddels overgestapt op zonne-energie.

10% of meer rendement

Het rendement op zonnepanelen loopt al snel op tot boven 10% per jaar. Door diverse offertes met elkaar te vergelijken, kan fors worden bespaard op de aanschaf, waardoor het rendement wordt verhoogd. Een besparing van 40% op de aanschaf is mogelijk. Een goede analyse en een persoonlijk advies draagt natuurlijk ook bij tot het verhogen van het rendement van uw investering.

Huren van zonnepanelen

Het is overigens niet eens noodzakelijk om zelf te investeren. Vanwege het hoger rendement op zonnepanelen, is het financieel bijzonder aantrekkelijk om zonnepanelen te huren. Het rendement op zonnepanelen is natuurlijk hoger wanneer u zelf de zonnepanelen koopt. Iemand anders moet dan uw investering financieren en vraagt daarvoor natuurlijk een vergoeding.

Vanaf dag één geld besparen

Maar als u op dit moment niet zelf te investering wil of kan doen, dan is huren een uitstekend alternatief. Op deze manier profiteert u nu al van de besparing op uw energiekosten. In een aantal gevallen is de maandelijkse huur lager dan het bedrag wat u voorheen kwijt was aan uw energieleverancier. U gaat dan vanaf dag één geld besparen.

20 jaar gratis stroom

Ook wanneer uw maandelijkse huur hoger is dan uw oude energienota, kan huur bijzonder interessant zijn. Na de huurperiode van 10 jaar, kunt u de zonnepanelen blijven gebruiken zonder dat u nog huur hiervoor hoeft te betalen. U heeft dan dus nog 15 of 20 jaar of nog langer gratis stroom. Een verdere prijsstijging van de stroom of een verdere stijging van de belasting op energie voelt u dus niet meer in uw portemonnee.

7% rente op obligaties met verpande zonnepanelen als zekerheid

U kunt ook investeren in de zonnepanelen van iemand anders. Eigenstroom.com bijvoorbeeld geeft obligaties uit met een rente van 7% per jaar. De energiesystemen die met uw investering worden gefinancierd, worden verpand aan de obligatiehouders. De obligaties hebben een looptijd van twee jaar.

Verdien in vijf jaar uw investering terug

Door het hoge rendement op zonnepanelen kan de terugverdientijd van uw investering in sommige gevallen slechts vijf jaar zijn. Dit hangt natuurlijk ook af van de ligging van uw woning, de hellingshoek van u dak, de opbrengst van de zonnepanelen, de aanschaf van het zonnesysteem et cetera et cetera.

Bespaar 75% op uw kilowattuur prijs

Een prettige bijkomstigheid, naast het hoger rendement op zonnepanelen, is dat u uw kilowattuur prijs voor de komende 25-30 jaar vastlegt op een zeer laag niveau. Dit kan in sommige gevallen een besparing opleveren van 75%. Betaalt u nu bijvoorbeeld € 0,20 per kilowattuur, dan kunt u in sommige gevallen uitkomen in de nieuwe situatie met zonnepanelen op € 0,05 per kilowattuur.

Bereken hoeveel u kunt besparen

 

 

 

    Comment Section

    0 reacties op “Rendement zonnepanelen

    Plaats een reactie


    *


    Klik gerust eens door onze categorieën heen: