Page content

Zonnepanelen kopen: spaar veel geld uit

Zonnepanelen kopen: spaar veel geld uit

Het kopen van zonnepanelen heeft vele voordelen. Zo spaart u veel geld uit, spaart u het milieu, worden we minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, zijn ze onderhoudsarm, verhogen ze de waarde van uw woning, bieden ze belastingvoordeel, et cetera.

Bespaar 50% door het kopen van zonnepanelen

U verlaagt de kosten per kilowattuur, soms wel met meer dan 50%. De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren steeds verder gedaald. Steeds meer mensen zien de voordelen in van zonne-energie. Door de verbeterde techniek, de schaalvoordelen, de toenemende concurrentie en de steeds hogere belastingen, wordt zonne-energie steeds interessanter.

Opbrengstgarantie

Door de opbrengstgarantie weet u precies waar u aan toe bent. De leverancier garandeert voor minimaal 10 jaar een minimum aantal kilowattuur. U legt dus eigenlijk de lage kilowattuur prijs vast voor de komende 10 jaar.

Bespaar € 25.000 of meer

Een gemiddeld huishouden van vier personen, bespaart met zonnepanelen circa € 25.000. De gemiddelde CO2 uitstoot van zonne-energie is in vergelijking met kolen of gas 10-30 keer lager. De productie van zonnepanelen kost natuurlijk energie. In slechts twee uit drie jaar is deze energie echter al gecompenseerd.

Bespaar 1215 kg CO2

Voorbeeld: een gemiddeld huishouden met een verbruik van 4000 kWh per jaar kan met 12 zonnepanelen circa 3500 kWh opwekken. Dit bespaart circa 1215 kg CO2. Vergelijkbaar met 16.000 kilometers met de auto.

Garanties

Zonnepanelen gaat tegenwoordig minimaal 25 jaar mee. Er zitten geen bewegende delen in zonnepanelen en daardoor slijten ze nauwelijks. De meeste fabrikanten garanderen dat na 25 jaar er nog minimaal 80% energie mee kan worden opgewekt. Ook bieden wij een opbrengtsgarantie, zodat u precies weet hoeveel u maximaal betaalt per kilowattuur.

Verhoog uw waarde van uw huis met € 5467

De waarde van de woning wordt met gemiddeld € 5467 verhoogd, zo blijkt uit onderzoek. Zonnepanelen dragen ook bij aan een hoge energielabel. Ook dit kan de waarde van uw woning en de verkoopbaarheid verhogen. Woningen met zonnepanelen worden sneller verkocht dan gemiddeld, omdat de lagere maandlasten aantrekkelijk zijn voor de nieuwe bewoners.

Ontvang de btw terug

Als u zonnepanelen aanschaft, dan kunt u direct de btw terugvragen. Een Europese rechter heeft geoordeeld dat u energieleverancier bent en dus btw-ondernemer. U bespaart dus direct 21% bij de aanschaf van zonnepanelen. Zo worden de kosten per kilowattuur nog verder verlaagd.

Bereken hoeveel u kunt besparen

Ontdek hoe je duizenden euro’s bespaart met groene energie.

 

Klik gerust eens door onze categorieën heen: