Bereken in 3 seconden hoeveel geld u kunt besparen. Klik op deze knop!
Bereken

“Ontdek hoe je duizenden euro's bespaart met groene energie

Ontvang gratis een persoonlijke rapport.

Page content

Overstapservice

Overstapservice

De overstapservice helpt u om over te stappen van dure grijze stroom naar goedkope groene stroom. Wij regelen alles voor u. In een paar stappen is alles geregeld om voor dan ook voordelig en groene stroom op te wekken.

Groene stroom leveren en afnemen

Belangrijk bij het overstappen is dat je ook overstapt op een goede energieleverancier. Waar je het overschot aan stroom wat je op een zonnige dag opwekt, kunt terug leveren. En waar je ‘s avonds zo goedkoop mogelijk weer groene stroom van kunt afnemen.

Waarom betaal je al jaren teveel?

Er bestaan enorme verschillen tussen de verschillende energieleveranciers. Veel mensen betalen al jaren veel te veel aan hun energieleverancier. En stroom is stroom. Dus waarom zou je teveel blijven betalen?

Sjoemelstroom van Noorse waterkrachtcentrales

Veel energieleveranciers leveren ook Sjoemelstroom. Zij verkopen groene stroom, maar wekken deze op met fossiele brandstof. Vervolgens kopen zij Garanties Van Oorsprong (GVO’s), certificaten die bijvoorbeeld afkomstig zijn van Noorse waterkrachtcentrales.

Kolencentrales uit Nederland

De GVO’s worden ‘geplakt’ op de grijze stroom van de kolencentrales uit Nederland. Zo ontstaat een onbeperkte hoeveelheid goedkope groene stroom. Zij wekken de suggestie dat zijn duurzaam bezig zijn, terwijl zij in feite een papiertje hebben gekocht. Sjoemelstroom afnemen draagt niet bij aan een beter milieu.

Overstapservice voor echt groene stroom

Het CBS publiceerde in ‘hernieuwbare energie in Nederland’ dat de keuze van de consument voor sjoemelstroom geen effect heeft gehad op de productie van meer groene stroom. Stap daarom liever over op echte groene stroom. Groene stroom van je eigen dak. Dan weet je zeker dat het ook echt groen is.

Er wordt drie keer meer groene stroom verbruikt dan geproduceerd

Uit het jaarverslag van CertiQ blijkt dat in 2015 het verbruik van groene stroom drie keer groter is dan wat er in Nederland wordt geproduceerd. Het programma Kassa van de VARA besteedde uitgebreid aandacht aan de sjoemel stroom. Overstappen kan naar een betrouwbare stroomleverancier en of door gebruik te maken van zonne-energie.

Overstappen levert geld op

Vraag uw huidige energieleverancier om de GVO’s van Nederlandse zonne-energie en of windenergie. Zonne-energie is inmiddels zo voordelig geworden dat het overstappen geld oplevert, in plaats van dat het nog geld kost.

Bereken hoeveel u kunt besparen

Ontdek hoe je duizenden euro’s bespaart met groene energie.

  Comment Section

  1 reactie op “Overstapservice


  Door joep janssen op 29 oktober 2017

  Harm,
  Ziet er goed uit. Alleen het bedrag dat ik na 25 jaar gespaard heb, likjkt me wat te optimistisch. Bovendien zit ik in een appartementengebouw waarin de meerderheid niet voor het plaatsen van zonnepanelen op het grote platte dak is. Hioe krijg ik ze om ?

  Plaats een reactie


  *


  Klik gerust eens door onze categorieën heen: