Bereken in 3 seconden hoeveel geld u kunt besparen. Klik op deze knop!
Bereken

“Ontdek hoe je duizenden euro's bespaart met groene energie

Ontvang gratis een persoonlijke rapport.

Page content

25 jaar vermogensgarantie

25 jaar vermogensgarantie

De vermogensgarantie bedraagt  80% na 25 jaar.  De eerste drie jaar garandeert Eigenstroom.com dat uw zonnepanelen minimaal 97% van het nominale vermogen opwekken. Eigenstroom.com garandeert een maximale lineaire afname van 0,7% per jaar. Uw zonnepanelen leveren na 10 jaar nog minimaal 90% van het oorspronkelijke vermogen.

Vermogensgarantie voor een minimum hoeveelheid stroom

Zonnepanelen gaan ieder jaar een klein beetje achteruit in vermogen. Dit wordt veroorzaakt door de weersomstandigheden en het UV-licht. De vermogensgarantie houdt in dat de zonnepanelen een minimum hoeveelheid stroom leveren. In de praktijk zal dit echter hoger zijn.

Na 25 jaar gratis nieuwe zonnepanelen?

Diverse testen hebben uitgewezen dat de meeste merken over een periode van 25 jaar slechts 7% minder stroom opleveren dan het eerste jaar. De fabrikant wil met deze garantie natuurlijk aan de veilige kant zitten. Want stel dat je na 25 jaar een nieuw zonnepaneel moet gaan leveren. We gaan in onze berekeningen echter uit van het minimum scenario. Dan kan het alleen maar meevallen.

Degeneratie 0,25% per jaar

Een test uit 2014 leverde op dat de gemiddelde afname van vermogen slechts 0,25% per jaar is over de eerste 25 jaar. Dan is het ook niet zo moeilijk om een vermogens van 80% na 25 jaar te geven. Sommige fabrikanten gaan er hierdoor al vanuit dat hun zonnepanelen 40 jaar of langer meegaan.

Monitoren van uw zonnepanelen

Omdat wij uw zonnepanelen voortdurend monitoren, en u dat natuurlijk ook kunnen doen, kunnen we goed in de gaten houden of uw zonnepanelen nog steeds de minimum hoeveelheid stroom opleveren. Mocht dat niet zo zijn, dan komen we gelijk in actie.

Glas-glas zonnepanelen

Sommige fabrikanten geven zelfs een vermogensgarantie van 87% naar 30 jaar. Glas-glas zonnepanelen kennen een hogere garantie, omdat deze het nadeel van D gradatie wegnemen. Dit zou op den duur 25% meer opbrengst genereren.

Vergelijk de kosten per kilowattuur

De prijs van glas-glas zonnepanelen ligt echter circa 20% tot wel 50% hoger. De levensduur zou langer zijn, zo claimen de fabrikanten. Maar er is natuurlijk nog weinig ervaring opgedaan met deze nieuwste zonnepanelen. Daarom is het altijd goed om de kosten per kilowattuur te berekenen om appels met appels te kunnen vergelijken.

Bereken hoeveel u kunt besparen

Ontdek hoe je duizenden euro’s bespaart met groene energie.

 

Comment Section

0 reacties op “25 jaar vermogensgarantie

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: