Bereken in 3 seconden hoeveel geld u kunt besparen. Klik op deze knop!
Bereken

“Ontdek hoe je duizenden euro's bespaart met groene energie

Ontvang gratis een persoonlijke rapport.

Page content

article content

Kan ik investeren of moet ik wachten met zonnepanelen?

Een goede manier vanzelf energie opwekken zijn natuurlijk zonnepanelen. Maar waar moet je nou op letten als je op Internet gaat zoeken naar kwaliteit panelen. Met zonnepanelen werkt het net als een nieuwe computer: je kan blijven wachten op  vernieuwing. Je kan ervan uitgaan dat de meest gangbaar types zo door ontwikkeld zijn, dat je niet op hoeft te blijven wachten.

Maar welk type moeten dan nemen?

Er zijn twee verschillende types zonnepanelen: je hebt de blauwe of zwarte monokristalijn en de zwarte polykristalijn. Monokristalijn hebben een hoger rendement maar vallen duurder uit door een duurdere productie proces. Deze zijn een interessante optie als je een kleiner dakoppervlak hebt. Daarnaast is ook belangrijk om te weten uit welk land / fabrikant de productie komt.

Zonneschotels

De grootste verandering die er op dit moment aankomen zijn zonneschotels. Deze schotels kunnen tot 2000 keer het zonlicht concentreren, helaas zijn deze niet toe te passen in Nederland omdat het een hele aparte techniek gaat. Met zonnepanelen werkt net als een nieuwe computer, je kan blijven wachten op  vernieuwing. Je kan ervan uitgaan dat de meest gangbaar types zo door ontwikkeld zijn dat je niet op hoeft te blijven wachten.

Hoeveel panelen heb je nodig?

Het antwoord hierop is vrij simpel. Probeer ervoor te zorgen dat je volledige elektriciteitbehoefte kan dekken. Een gemiddeld gezin in Nederland verbruikt gemiddeld zo’ n 3500 kW uur per jaar. Hiervoor heb je een installatie nodig van circa 4000 kW piek wat neerkomt op ongeveer 16 panelen en een dakoppervlak van 25 m². Er zijn tegenwoordig ook zonnepanelen die rechtstreeks in je dak geïntegreerd zijn zogenaamde dakpan zonnepanelen.

Dakpan zonnepanelen

De geïntegreerde zonnepanelen zien er beter uit dan grote panelen. Deze kunnen ook gewoon op een reguliere omvormer worden aangesloten. De levensduur van deze dakpannen ligt tussen de 20 en 30 jaar.

Nadelen

Doordat er nu meer kleine zonnepaneeltjes worden gebruikt is er ook meer aansluiting materiaal nodig. Bovendien heeft ieder paneeltje een eigen collector nodig. Ook is het nadeel dat na 20-30 jaar alle dakpannen moeten worden vervangen. Daarnaast krijg je geen subsidie op dakbedekking waardoor zonnedakpannen duurder uitvallen dan panelen. Het is dus aan u de keuze.

Bereken hoeveel u kunt besparen

Ontdek hoe je duizenden euro’s bespaart met groene energie.

Comment Section

0 reacties op “Kan ik investeren of moet ik wachten met zonnepanelen?

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: