Bereken in 3 seconden hoeveel geld u kunt besparen. Klik op deze knop!
Bereken

“Ontdek hoe je duizenden euro's bespaart met groene energie

Ontvang gratis een persoonlijke rapport.

Page content

article content

Duurzame energie is nu goedkoper dan fossiele brandstof

Groene stroom is inmiddels zo ver in prijs gedaald, dat het stroom opgewekt met fossiele brandstof heeft ingehaald. Dit zal de overgang naar duurzame energie sterk versnellen. Experts spreken over een dijkdoorbraak voor duurzame energie.

Zonne-energie wordt steeds goedkoper

In toenemende mate wordt gekozen voor schone zonne-energie in plaats van energie opgewekt door vervuilende fossiele brandstoffen. Door toenemende schaalvergroting worden de kosten van zonnepanelen steeds lager, waardoor steeds vaker gekozen wordt voor zonne-energie, waardoor de prijzen verder dalen.

De ontwikkeling van duurzame energie gaat steeds sneller

In de Golf wordt op dit moment stroom goedkoper opgewekt met zonne-energie dan met goedkoop gas. In China werken inmiddels 1 miljoen mensen aan de productie van zonnepanelen. Het hek is van de dam. De ontwikkeling van duurzame energie zal alleen maar verder versnellen door lagere prijzen en technologische ontwikkelingen.

Lagere prijzen en hogere volumes

De ontwikkeling van zonne-energie lijkt op die van de chipindustrie. De technologische ontwikkeling zorgt voor lagere prijzen waardoor volumes toenemen, de ontwikkelingen doorgaan en de prijzen verder dalen. De chipindustrie is niet meer weg te denken en datzelfde geldt inmiddels voor zonne-energie.

Dubai duurzame energie

Dijkdoorbraak

Het is natuurlijk mooi meegenomen dat we op deze manier de CO2 uitstoot verminderen, maar voor de meeste mensen geldt toch alleen het economische motief. Nu de vrije markt, op basis van prijs, heeft gekozen voor zonne-energie, is er sprake van een dijkdoorbraak.

Nederland blijft achter met zonne-energie

Landen als Brazilië, Australië, Chili en delen van de Verenigde Staten stappen nu op economische gronden over op duurzame energie. Marokko verwacht in 2020 meer dan 40% van de elektriciteit op te wekken met de zonne-energie. In Spanje is zonne-energie goedkoper en voor Duitsland wordt verwacht dat in 2017 het omslagpunt wordt bereikt. Nederland blijft tot op heden achter bij deze ontwikkeling.

Dubai heeft de wereldprimeur

Net buiten Dubai staat een energiecentrale die de wereld heeft veranderd. In 2015 werd een contract gesloten voor de uitbreiding van deze energiecentrale. Het nieuwe deel gaat goedkoper zonne-energie leveren dan op dit moment gebeurt met gas.

5,84 dollarcent per kilowattuur

De Dubai Elektriciteit en Water Autoriteit (DEWA) schrijft geschiedenis en verraste veel experts op het gebied van duurzame energie. Zonder gebruik te hoeven maken van subsidies kwam de prijs uit onder die van fossiele brandstoffen:  5,84 dollarcent per kilowattuur. Het gevolg is dat veel partijen in de rij staan om over te schakelen op zonne-energie.

Shell, BP en Total moeten hervormen

De lage rente helpt op dit moment de investering in zonne-energie. Voor de grote energiespelers op de wereld was dit een enorme schok. Partijen zoals Shell, BP en Total moeten hierdoor een strategie gaan herzien.  De duurzame revolutie is dus in volle gang.

Bereken hoeveel u kunt besparen

Ontdek hoe je duizenden euro’s bespaart met groene energie.

 

 

Comment Section

4 reacties op “Duurzame energie is nu goedkoper dan fossiele brandstofDoor Bakfiets 070 op 22 november 2017

Cheers GeoffPlaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: